Općina Zagvozd Ministarstvo kulture Republike Hrvatske		Splitsko-dalmatinska županija

predstava | vrijeme: 11.08.2018 21:00 | Kazalište Zorin Dom Karlovac

Važno je zvati se Ernest

 Predstava koja je prvi puta izvedena u Londonu1895. godine, i koja je svoju prvu hrvatsku izvedbu doživjela 1910. godine u Zagrebu, ovog je puta režirana na način da se radnja događa u Karlovcu i Generalskom Stolu. Odlična komedija izmamila je velik pljesak publike koja je bila oduševlejna glumačkom izvedbom priče Oscara Wildea. 
 
Ne znajući jedan za drugoga, prijatelji Ivan i Otokar stvaraju dvostruke identitete koji im omogućuju odmak od okoline, poigravanje društvenim konvencijama, slobodu i – zabavu. Možda bi sve to prošlo nezapaženo da obojica ne uzimaju ime Ernest, koje zbog značenja, postaje jedan od glavnih razloga naklonosti djevojaka u koje se zaljubljuju. I sve bi to možda prošlo uz manje zapleta i nesporazuma da tu nije i pitanje davno nestalog djeteta, jedna stara ručna torba, tabakera s posvetom, stroga teta i guvernanta tajanstvene prošlosti, ističu iz kazališta Zorin dom.
 
Režija: Mario Kovač Igraju: Otokar Mihanović - Vanja Gvozdić, Ivan Generalić – Peđa Gvozdić, Gospođa Agneza Bošković – Barbara Rocco, Gospođica Grozdana Bošković – Katarina Baban, Velečasni Caruso - Giulio Settimo, Gospođica Drakulić – Katarina Strahinić, Dragica Karas – Petra Cicvarić, Marko/Darko – Nino Pavleković